måndag 11 januari 2016

Dag 16, Belöning!

I dag har vi kopplat av här på lägret! Eftersom vi lyckades bli klara med vårt arbete i går fanns det möjlighet att få in ytterligare en utflyktsdag, vilket vår stab tacksamt nog tog vara på. :)

Efter frukost klev vi på nytt på två jeepneys för att åka runt en sväng i Baguio. Första hållplatsen blev Tam-Awan Village "Garden in the sky", som är en konstpark och även plats som man kan bo på. Den låg på en höjd och för att titta på installationerna fick vi följa stigar som slingrande sig uppåt och nedåt. Parken var inte stor, men vid entrén fanns även två mindre gallerier med tavlor.

Drömfångare I Tam-Awan Village

Nästa stopp blev på Easter Weaving Room, en hantverksbutik och produktion där kvinnor väver traditionella tyger. Här gick vi alla igång på shopping för de hade massa fina saker i sin butik.

En av många väverskor på Easter Weaving

När alla hade kommit igenom kassan (det fanns en) trotsade vi trafiken i centrala Baguio för att på nytt komma över till vår sida av stan för lunch uppe på den gamla amerikanska basen John Hay. Här delade vi upp oss efter tycke och smak. Jag åt en vegolunch på ett bistro tillsammans med vår camp director Mariana, Elsbeth från NL, John från UK och Midori, Yuriboh och Marina från Japan. Det var härligt att äta på en serving utomhus och få ynnesten att själv välja mat! :)

Sista anhalten för dagen blev sedan "Baguio country club", där vår stab kunde få in oss tack vare att Anne Maries är medlem och att hennes syster arbetar där. Här kunde vi bada i pool utomhus, slappa i jaccuzi, basta, lyxduscha och det bästa av allt - boka in oss på massage! Efter de senaste dagarna hektiska arbete kändes det som att komma till himmelriket. Stället var otroligt stort, men nästan tomt på folk och det kändes om att det fanns en anställd per besökare. Vi tog god tid på oss och kom ut därifrån som pånyttfödda delegater. :)

Middagen åt vi på lägergården och resten av kvällen fortsatte i lugnets tecken med sista förberedelserna för vår avslutning i Kapangan i morgon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar